KÜLDJE TOVÁBB
Főoldal A hibás képlet Multimédia Megoldások
Főoldal -> A nagy trükk
A trükk nem bonyolult. A bankároknak csak azt kellett elérni, hogy a közgazdászok ne gondolkodjanak el azon, hogy miért is szükséges a magánbankok pénzteremtése, hanem azt természetesnek, megkérdőjelezhetetlenül szükségesnek, alternatíva nélkülinek tekintsék. A magánbanki pénzteremtés az államnak kiesett bevétel. A közgazdaságtan szerint a bankoknak sincs rajta különösebb hasznuk, csak annyi (lásd kamatmarzs képlet), mintha kölcsönközvetítést végeznének (amit pénzteremtés nélkül is lehet). Akkor kinek jó ez ? Természetesen a bankoknak, csak a kamatmarzs képlet butaság.
a TV és Parlament mellett figyeljünk a Közgázra és az MNB-re
A TV és Parlament mellett figyeljünk a Közgázra és az MNB-re !
Mit tehetünk ?
  • Olvassa el, hallgassa meg, gondolja át. Meg fogja érteni, hogy a politika és a média a jelenlegi pénzügyi írástudatlanság mellett képtelen megoldani a problémákat. Inkább csak súlyosbítják a társadalmi problémákat, és újakat okoznak.
  • Nézzen utána, hogy tényleg így működik, és tényleg sikerült ilyen csúnyán félrevezetni a társadalmat
  • Mondja el másoknak
  • Kérdezzen meg másokat, hogy tudták-e.
  • Mondja el másoknak
  • Ha ideje engedi, tanulmányozza a kérdést, és vegyen részt alternatív pénzek létrehozásában vagy a pénzrendszer megreformálásában és az áldemokrácia igazi demokráciává alakításában.
  • Mondja el másoknak. Újra és újra, egészen addig, amíg a pénzügyi analfabétizmust fel nem számoltuk, és a világtörténelem legnagyobb zsákutcájából kikeveredünk. Van elég szellemi kapacitás ahhoz, hogy megoldjuk a problémát. Viszont amíg a társadalom a média (félre-)vezetésével rossz helyen keresi, addig nem. Kérjük segítsen rávilágítani a helyzetre. A saját érdekében. Ne legyen ignoráns. Később sokkal nehezebb lesz.
Minden jog fenntartva