KÜLDJE TOVÁBB
A hibás képlet Multimédia Megoldások Cikkek
Megoldások

Vagy a mechanizmust kell megváltoztatni (törvényileg, James Robertson módszerével megtiltani a magánbankoknak a pénzteremtést) vagy a pénzhasználati szokásainkat kell megváltoztatni, és a pénz forgási sebességét ezáltal növelni.
  • A pénz gyűjtése a jelenlegi mechanizmus mellett igen káros a társadalomra: közvetlen oka az eladósodásnak és az alacsony béreknek. Nem a pénzt, hanem a vagyont kell gyűjteni. Pl a pénzt befektetni, akár allampapírokba . Lehet bankban is tartani befektetési számlán, de semmiképpen sem látraszóló vagy lekötött betétben, mert az a társadalomnak roppant nagy kárt okoz (ami ránk is visszahat)
  • Helyi pénzek: LETS rendszerek
  • nem csalással kibocsájtott elektronikus pénz
Linkek
Nem a megoldás a nehéz. A nehéz az, hogy az emberek a megfelelő kérdéseket feltegyék a közgazdászoknak (és ezáltal rájöjjenek, miért nem értették eddig: vagy másként megkeressék a választ), átgondolják és megértsék, milyen módon keletkezett a visszafizethetetlen adósság. Miközben az üzemeltetőknek nagy befolyásuk van a piacokra, kormányokra, médiára, hogy alapvetően a megtévesztés módszerével, esetenként korrupcióval, megfélemlítéssel, zsarolással, stb... kényszerpályára tereljék és a vagyont a saját irányításuk alatt koncentráló rendszert fenntartsák. Egyre többen felismerik a problémát, és a technika - a történelem során először - jó megoldási lehetőségeket nyújt. Csak a fejlettebb pénzkezelési és tájékozódási módszerek terén el kell érni a kritikus tömeget, hogy a társadalom immunitást fejlesszen ki a manipuláció ellen, és megtanulja az érdekérvényesítést.
Sokan azt hiszik, őket ez nem érinti, mert keveset keresnek. Mekkora tévedés ! Nagyon is érinti. Ugyanis a cégek adósság-kamatköltségei miatt alacsonyabbak a bérek és magasabbak az árak. Vagyis emiatt kevesebbet keres, vagy emiatt nincs munkája.
Mit tehetünk ?
  • Olvassa el, hallgassa meg, gondolja át. Meg fogja érteni, hogy a politika és a média a jelenlegi pénzügyi írástudatlanság mellett képtelen megoldani a problémákat. Inkább csak súlyosbítják a társadalmi problémákat, és újakat okoznak.
  • Nézzen utána, hogy tényleg így működik, és tényleg sikerült ilyen csúnyán félrevezetni a társadalmat
  • Mondja el másoknak
  • Kérdezzen meg másokat, hogy tudták-e.
  • Mondja el másoknak
  • Ha ideje engedi, tanulmányozza a kérdést, és vegyen részt alternatív pénzek létrehozásában vagy a pénzrendszer megreformálásában és az áldemokrácia igazi demokráciává alakításában.
  • Mondja el másoknak. Újra és újra, egészen addig, amíg a pénzügyi analfabétizmust fel nem számoltuk, és a világtörténelem legnagyobb zsákutcájából kikeveredünk. Van elég szellemi kapacitás ahhoz, hogy megoldjuk a problémát. Viszont amíg a társadalom a média (félre-)vezetésével rossz helyen keresi, addig nem. Kérjük segítsen rávilágítani a helyzetre. A saját érdekében. Ne legyen ignoráns. Később sokkal nehezebb lesz.
Minden jog fenntartva. 2008