Random Images

Print

ExtrudaltAgyag

Lásd ToltelekTest hő-rekuperáló / desztilláló oszlopokba / tornyokba


Soványítás

Ha jól értem, a 10kg-os (kb 50 Ft/kg) lefóliázott agyag már vákumosan átgyúrt agyag, nem kell soványítani, mehet az extrudálóba.

mixer + pug  a videon száraz agyagot tesz a mixer + pug gyúrógépbe, előbb "mix", aztán "extrude". Ez a 3888 USD gép: Powerful 2 HP Motor / Blends and mixes at 300 lbs./Hr, and extrudes clay at 1200 lbs./hr. in 60-85 lb. batches (még ha feleannyit tud, az is szép).


Extrudálás

A mutatott kézi (de racsnis, erőkaros) extrudálóprés 146x146 négyzet (r=3mm sarkokkal, 3mm vastag KO33 lemezből), a fele könnyen kitakarható, az extruder belső ablaka 124x124mm-es (a gyári lemezen a 146*146 lap szélétől legközelebb 16 mm-re volt lyuk, tehát 146-2*16=114 mm-es ablakot használt.

Az extrudált agyag könnyen rogyik, tehát vagy fektetve kell szárítani, vagy kézzel távtartókat kell behelyezni

Lyukas "a"-betű extrudálása


Szárítás

Lassan kell szárítani !

Ha megreped, akkor égetéskor eltörik.

Mutatott olyan ovális (névtábla-)lapot, aminek széle felkunkorodott.


Égetés

A 66L-es ("CB") elektromos hengeres aknás kemence kb 380x380mm befogadására képes.

1100C-n égetés erősebb, strapabíróbb végeredményt ad, mint mondjuk 1000C-n.

 


 

Példák:

  • rudak
  • 1.9m magas, 650*600mm alapterület 2*4*10db  300x175x190 mm-s lyukacsos BT30/19-es tégla  (10.7kg / db, összesen 858kg, kb 29m2 felület), sajnos a gázsebesség 370m3/óra (80kWe) esetén csak 370 / 3600 / (0.65*.6)  =0.26m/sec pedig az irodalom magasabb, 0.5-1-2 m/sec gázsebességet javasol.
    • A töltet ára csak 16eFt, a szállítás, berakás és saválló köpeny ennek többszöröse.
    • Élettartama motor kipufogógáz (CO2, H2O, N2) esetén várhatóan néhány év. Amikor kopik, akkor olyan összetevő(ke)t köt le, aminek egyébként sem illik a környezeti levegőbe jutni. Míg a csőköteges hőcserélő hirtelen lyukad ki és válik használhatatlanná, egy oszlop degradációja fokozatos (hatásfok-romlás és nyomásesés-növekedés).
  •  


Created by: admin. Last Modification: 2011-12-28 (Wed) 23:51:50 CET by admin.